Следвайте Гласове в Европейският икономически и социален комитет прие декларация в

...
Следвайте Гласове в Европейският икономически и социален комитет прие декларация в
Коментари Харесай

Европейският икономически и социален комитет: България и Румъния трябва да бъдат приети в Шенген възможно най-скоро

Следвайте " Гласове " в 
Европейският стопански и обществен комитет одобри декларация в поддръжка на участието на България и Румъния в Шенген

Европейският стопански и обществен комитет (ЕИСК) одобри декларация в поддръжка на участието на България и Румъния в Шенген. На пленарна сесия на институцията, която заседава през вчерашния ден и през днешния ден в Брюксел, членовете на ЕИСК утвърдиха декларацията със 177 гласа " за ".
" ЕИСК постоянно е подкрепял концепцията за разширение на Шенгенското пространство и е насърчавал европейските институции и страните членки да дават правна и политическа рамка за присъединяване на всички страни от Европейски Съюз във допустимо най-широко пространство, с цел да се подсигурява цялостната независимост на придвижване на хора и артикули, в сходство с правилата и полезностите на Европейския съюз ". Това се споделя в признатата по време на пленарната сесия, декларация на ЕИСК в поддръжка на България и Румъния за присъединение към Шенгенското пространство.
В документа се показва още, че това решение визира съществено европейската взаимност. Според ЕИСК обстановката основава рисков казус за действието на Европейски Съюз и приканва европейските институции, Европейската комисия, Съвета на Европейски Съюз, сегашното и бъдещото председателство на Европейски Съюз, както и Австрия и Нидерландия да подхващат всички нужни стъпки за приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство допустимо най-скоро.

„ Изключително съм горда, че ЕИСК реагира на това решение. Българската делегация упорства за по-твърд текст на декларацията, само че е значимо, че се дава сигнал и той ще доближи незабавно до Европейския съвет “, съобщи доктор Милена Ангелова, член на ЕИСК от група Работодатели и основен секретар на Асоциацията на индустриалния капитал в България.
ЕИСК е съвещателен орган на Европейски Съюз, включващ работодатели, профсъюзни дейци и представители на обществени, професионални, стопански и културни организации от страните членки.
 
 
 
15 Дек 202219014 Дек 202246713 Дек 202238812 Дек 202246412 Дек 202211211 Дек 2022600КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202225309 Дек 202266808 Дек 202287924 Sep 20223409
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР